Fiducia on-line > Novosti
HR | EN

Hvala što nam vjerujete već 25 godina

Novosti

Minimiziraj
08.04.2020.

U NN 43. objavljena je Izmjena Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona. 
U nastavku su naši zaključci temeljem pročitanog Pravilnika, uzmite u obzir da će se, kao i uvijek brojne odredbe naknadno tumačiti i zaključivati, ali da ipak otprilike unaprijed znamo što nas očekuje....


Pročitajte više...
Bookmark and Share
26.03.2020.

Donosimo aktualne informacije vezano uz Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta u RH, a vezano ponajviše uz Propusnice i nastale nejasnoće. 
VAŽNO: na snazi su sve odluke koje je donio Stožer CZ RH, stoga odluke pojedinih županijskih stožera nisu valjane te su stožeri upozoreni na to!

Pročitajte više...
Bookmark and Share
24.03.2020.

Plaćanje poreza i doprinosa možete odgoditi samo ako predate zahtjev i Porezna uprava ga odobri.
Odgoda se ne odnosi na PDV za 2 mjesec koji dospijeva 31.3.
Odgodu za PDV od ožujka (koji se plaća na kraju travnja) mogu dobiti samo poduzetnici koji su imali prihod u 2019. manji od 7,5 mil kn.
Ostali moraju plaćati PDV redovito.

Pročitajte više...
Bookmark and Share
20.03.2020.

Ministarstvo gospodarstva pozvalo je u petak sve poduzetnike koji mogu proizvesti i/ili dobaviti medicinsku opremu, dezinfekcijska sredstva i drugi potrebni materijal, da se jave Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvu za robne zalihe, na: zalihe@mingo.hr.
https://vlada.gov.hr/vijesti/poduzetnici-koji-mogu-proizvesti-ili-dobaviti-medicinsku-opremu-i-dezinficijense-pozvani-da-se-jave-ministarstvu/29043


Bookmark and Share
23.03.2020.

Nastavno na već najavljene mjere pomoći gospodarstvu povezanih s učincima pandemije COVID19, obavještavamo vas kako uz odgodu plaćanja postojećih zajmova s kojom se krenulo već prošli tjedan, u ponedjeljak 23.3.2020. aktivira se i druga mjera.

https://hamagbicro.hr/novo-esif-zajmovi-za-obrtna-sredstva/

Bookmark and Share
23.03.2020.

U nastavku teksta donosimo detaljni opis kako predati zahtjev za korištenje mjera Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19). Linkovi, zahtjevi i tablice, sve na jednom mjestu...
Niti u Uredu Predsjednika Vlade, niti u Ministarstvu gospodarstva (Državna tajnica), niti u Upravi za trgovinu nitko ne zna odnosi li se ovo i na ostale veleprodaje (uputili su nas na Stožer civilne zaštite, u kojem se nitko nije javio), predlažemo da SVI predamo Zahtjev za korištenje mjera Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Pročitajte više...
Bookmark and Share
20.03.2020.

Obavijest svim klijentima. Od ponedjeljka 23.3. radimo od kuće.
Sve funkcionira normalno, svi PDV obrasci su predani, pripremit ćemo place, završne račune i sve ostalo.
U uredu će se primati pošta i skenirati. Ako netko nikako ne može elektronski poslati dokumentaciju, organizirat ćemo dostavu.

Pročitajte više...
Bookmark and Share
20.03.2020.

Očekujemo da će Ministarstvo financija u što kraćem roku predložiti donošenje odgovarajućeg Zakona, koji će u potpunosti regulirati odgode raznih plaćanja za navedenih 90 dana. Također, važno je da Hrvatska narodna banka u što kraćem roku donese odgovarajuće regulatorni okvir za primjenu istih mjera.
Link

Bookmark and Share
19.03.2020.

Od ponoći su u Hrvatskoj na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima na snagu stupaju nove mjere u trajanju od 30 dana.

Pročitajte više...
Bookmark and Share
10.01.2020.

Ministar financija donio je Odluku o objavi kamatne stope na zajmove između povezanih osoba za 2020. godinu u visini od 3,42 %.

Donesena je i Naredba o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2020. godinu kojom je utvrđena najveća mjesečna osnovica za obračun doprinosa za mirovinsko osiguranje u iznosu 52.452 kn, odnosno 629.424 kn na godišnjoj razini.

Nakon što su usvojeni konačni prijedlozi izmjena i dopuna poreznih zakona, javnosti su putem internetske platforme E-savjetovanja predstavljeni i nacrti izmjena te dopuna poreznih pravilnika koji detaljnije definiraju ranije predložene izmjene poreznih propisa. Pregled najvažnijih izmjena i dopuna poreznih pravilnika predstavljamo u nastavku poreznih novosti.

Pročitajte više...

Bookmark and Share
Stranica 1 od 30Prva   Prethodna   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednje