FIDUCIA d.o.o.

Priča o naših prvih 30 godina

Računovodstvenim poslovima počeli smo se baviti 26.11.1990. Fiducia je tada bila obrt, a prošle smo godine proslavili 30 godina poslovanja.

Poduzeće Fiducia d.o.o. osnovano je 1992. na Trgovačkom sudu u Zagrebu, osnivači i vlasnici su Tamara Požar Tomić i Damir Tomić.

Riječ “fiducia (ae)” na latinskom znači “povjerenje”.

10
12
14
Dnevnik Tisine SH (27 of 34)
Dnevnik Tisine SH (32 of 34)
Dnevnik Tisine SH (25 of 34)
IMG_3701
IMG_3718
555

U proteklih 30 godina polako smo rasli, opravdali povjerenje postojećih i zavrjeđivali povjerenje novih klijenata, koji su rasli zajedno s nama.

Selili smo se nebrojeno puta sve dok 2008. nismo kupili vlastiti ured u zgradi u Petrovaradinskoj ulici, na koji smo posebno ponosni, jer svojom otvorenošću i prostranošću doprinosi ugodnom radnom okruženju.

Kada bismo morali opisati Fiduciu jednom riječju, ta riječ bi bila: LOJALNOST. Naš IT partner sve ove godine je tvrtka BBM d.o.o., njihovu aplikaciju uvijek predstavljamo kao svoju, oni program prilagođavaju našim potrebama, suradnja je prijateljska i na obostrano zadovoljstvo.

Kao obiteljska tvrtka Fiducia od samog početka njeguje dobre međuljudske odnose u svom radnom okruženju, naši zaposlenici su naša najveća vrijednost i tako se prema njima trudimo ponašati. Smatramo da je lakše, ugodnije i produktivnije raditi u prijateljskoj atmosferi, koja podrazumijeva pomoć i razumijevanje kolega i nadređenih.

Sandra radi u Fiducii više od dvadeset godina, Sanja dvadeset, Anita i Jelena više od petnaest, Željka, Neven, Mirela, Filip i Ana su proslavili desete obljetnice. Nemoguće je nabrojati sve divne ljudi koji su radili u našoj firmi u ovih 30 godina, svi su oni ostavili traga i sudjelovali u stvaranju ove lijepe priče. Danas nas ima 30, svaki dan zajedno napredujemo i naučimo nešto novo.

Možemo se pohvaliti s više od 30 beba koje su rodile naše zaposlenice, tijekom svog zaposlenja u našoj tvrtki. Svaka beba je bila veselje, jer smo sa svakim novim životom povećavali naš skladni tim, zaposlenici na zamjeni su ostajali raditi i kada više nisu bili “zamjena”.

Fiducia d.o.o. je nositelj NAPREDNOG MAMFORCE© STANDARDa, u GROW kategoriji. Dobrom organizacijom posla i raznim mjerama omogućili smo usklađivanje privatnog i poslovnog života zaposlenih, a pruženim benefitima, mogućnost razvoja i jednakosti prilika za sve zaposlene.

Prijateljska atmosfera u našem uredu proširena je na isti takav prijateljski i dobronamjerni odnos prema klijentima. Premda je odnos s klijentima formaliziran ugovorima, uvijek način rada prilagođavamo potrebama klijenta. Kad razgovaramo o svojim klijentima, koristimo osobnu zamjenicu “mi”, jer sebe smatramo dijelom svakog poduzeća za koje obavljamo računovodstvene poslove. Nastojimo svojom podrškom uvijek pomoći svakom velikom i malom klijentu jer njihov uspjeh je i naš uspjeh.

Većina naših klijenata su multinacionalne korporacije, od kojih smo puno toga naučili jer su donijele nove standarde rada. Prva u nizu je 1991. godine bila tvrtka Equicolor, (zastupnik za Fuji), čiji direktor je odlučio pružiti priliku našem tada zaista mladom timu. Nakon što nam je davne 1997. svoje povjerenje ukazao tada tek osnovani Microsoft Hrvatska, sve je išlo puno brže, rasli smo svake godine, slične kompanije su tražile ponude i vjerovale nam. Sudjelovali smo u četiri velike implementacija SAP-a, iskustvo koje smo tako stekli je neprocjenjivo.

Međutim pažljivo njegujemo odnose s domaćim, nekada malim, a sada većinom velikim poduzećima, ponosni smo što smo dio njihovog tima i partner na kojeg uvijek mogu računati i koji im je uvijek spreman pomoći savjetom.

Feros d.o.o. osnovan je 1991., bila je to firma s jednim zaposlenim, direktorom koji je u automobilu Tavria imao prvi mobitel koji smo ikad vidjeli, a osobno je iskrcavao robu iz kamiona. Od prvog dana je naš klijent, danas je to veliko poduzeće s poslovnicama širom Hrvatske i više od 50 zaposlenih djelatnika. Na suradnju s njima smo posebno ponosni, to je 30 godina povjerenja. Mogli bismo redom nabrajati i ostale takve klijete, ali sami će se prepoznati.

Povodom naših 30 godina rada, želimo zahvaliti svim svojim klijentima što nam vjeruju i što nas svojim upitima i problemima prisiljavaju da stalno napredujemo, usavršavamo se i probijamo se kroz mrežu hrvatskog zakonodavstva.

Želimo zahvaliti svojim zaposlenicima što se druže s nama, uče, vrijedno i predano rade i čine naše klijente zadovoljnima.

Ako još niste naš klijent, javite nam se da zajedno ispričamo Vašu buduću priču.

Hvala Vam što ste pročitali našu priču koja se zove Fiducia.

Tamara i Damir